17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (2024)

Pasta is echt zo’n typisch familie gerecht. Bijna iedereen vindt het lekker. Er bestaan zoooo veeeel verschillende pastagerechten. Van een klassieke spaghetti met bolognese saus tot een pasta ovenschotel met broccoli. Ze zijn allemaal onwijs lekker. Een keuze maken kan best lastig zijn. Ik help je een handje door 17x makkelijke pasta’s met je te delen. Er zit vis, vlees en vega bij. Voor ieder wat wils. Enjoy!

Italiaanse liefde

Pasta is een van de meest geliefde gerechten over heel de wereld. Het is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse keuken. Hoewel pasta een typisch Italiaans gerecht is, kent het een verre geschiedenis. Het begon namelijk allemaal in China waar voor het eerst noedels werden gemaakt. In de 13e eeuw werd deze techniek meegenomen naar Italië waar pasta werd ontwikkeld. In eerste instantie werd pasta alleen door de upper class gegeten, maar al snel werd het een comfortfood voor iedereen.

Ondertussen bestaat pasta in alle vormen en maten. Penne, spaghetti, fusilli, linguine, tagliatelle: je kan het zo gek niet bedenken. Ze komen bijna allemaal voor in deze lijst met makkelijke pasta’s.

1. Spaghetti met bolognese saus

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (1)

De klassieker onder de pasta’s is toch wel spaghetti bolognese. Ik maak deze pasta met rodewijnsaus, maar je kunt natuurlijk ook gewoon bouillon met een scheutje rodewijnazijn gebruiken voor als er kinderen of zwangere vrouwen mee eten. Je kunt ‘m hoe dan ook op tafel zetten.

2.Romige tagliatelle met truffel

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (2)

Deze romige tagliatelle met truffel is heel bijzonder. Het is misschien geen alledaags korstje, maar wel onwijs makkelijk. Voor deze pasta gebruik ik truffeltapenade. Dat is een stuk goedkoper in vergelijking met echte truffel én ook nog eens heel lekker.

3. Orzo met garnalen en spinazie

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (3)

Wat lijkt een beetje op rijst, maar is eigenlijk pasta? Orzo natuurlijk. Deze variant van orzo met garnalen en spinazie is heel lekker en je maakt het super snel klaar. Dat is natuurlijk wat je wil op een drukke doordeweekse avond.

4. Pasta pesto met tomaatjes en Parmezaanse kaas

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (4)

Pasta pesto met tomaatjes en parmezaanse kaas maken is echt heel eenvoudig. Je hebt er heel weinig voor nodig. Voor dit gerecht gebruik ik linguine. Deze pasta lijkt een beetje op spaghetti, maar is (in tegenstelling tot die pasta) plat en heeft een dikkere structuur. Dit past weer perfect bij een romige pestosaus. Eet smakelijk!

5. De meest creamy mac & cheese ooit

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (5)

Ik word nergens vrolijker van dan kaas. Al helemaal in combinatie met macaroni. Het is zo lekker! En geloof me, dit is die ik ooit heb gemaakt. Ik zet hem aan het einde nog even in de oven waardoor de kaas lekker knapperig wordt. I love it.

6. Volkoren pastasalade met erwtjes en kip

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (6)

Even iets anders dan een warme maaltijd, namelijk een deze volkoren pastasalade met erwtjes en kip. Lekker voor tijdens de zomerdagen of als (leftover) lunch. Dit gerecht zit boordevol groenten. Door volkoren pasta te gebruiken krijg je lekker veel vezels binnen. Een gezond feestje!

7.Eenpansgerecht: geroosterde paprika pasta

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (7)

Wat ben ik gek op eenpansgerechten. Vooral in de vorm van een pasta. Deze geroosterde paprika pasta zet je binnen een handomdraai op tafel en is geschikt voor vegetariërs. Buon appetito!

8. Spaghetti carbonara

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (8)

Spaghetti carbonara is een klassieker die me nooit teleurstelt. De room die je vaak in spaghetti carbonara recepten ziet, laat ik achterwegen. Want dat kan natuurlijk niet volgens de Italiaanse normen. De eieren, kaas en het pastawater zorgen voor alle romigheid die een pasta carbonara nodig heeft.

9. Linguine met citroen

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (9)

Probeer eens dit heerlijke pastagerecht met een frisse twist: linguine met citroen! De combinatie van de zachte, dikke linguine en de frisse smaak van citroen is echt onwijs lekker. Er zit een verborgen groente in deze pasta, namelijk courgette. Die verstopt zich heerlijk tussen de linguine. Een makkelijke manier om je kinderen groenten te laten eten!

10. Makkelijke groene groente pasta

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (10)

Deze groene groente pasta is weer zo’n toppertje die in één pan kan. Dat betekent weer zo’n makkelijk recept met weinig afwas. Deze pasta is ideaal om je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen.

11. Eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (11)

Gnocchi is net even anders dan alle andere pastasoorten uit dit rijtje. Gnocchi is een heerlijke Italiaanse specialiteit die wordt gemaakt op basis van aardappelen. Het heeft een lekkere, stevige structuur. Heerlijk in combinatie met een romige saus, spinazie en champignons. Ga jij dit eenpansgerecht met gnocchi proberen?

12. Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (12)

Zo af en toe eet ik graag een koolhydraatarm gerecht. Deze romige courgettepasta met garnalen en kruiden is één van mijn favorieten. De pasta vervang ik door courgettelinten. Natuurlijk lijkt dat niet echt op pasta, maar het is wel heel lekker voor de afwisseling. Courgette is heel lekker in combinatie met garnalen. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook gewoon met spaghetti maken.

13. Makkelijke pasta arrabiata

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (13)

Time for some spice!Pasta arrabbiata wordt gemaakt op basis van een heerlijke pittige tomatensaus. Je hebt maar weinig nodig om een lekkere pasta op tafel te zetten. Dat geldt ook voor deze pasta arrabiata! De belangrijkste ingrediënten zijn chilivlokken, tomaten en knoflook. Heerlijk!

14. Pasta ovenschotel met broccoli

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (14)

Pasta, broccoli en kaas. Dat zijn drie ingrediënten die heel goed samengaan. Deze pasta ovenschotel met broccoli is niet alleen super lekker, maar ook nog eens eenvoudig te maken. Ideaal voor het hele gezin.

15. Pasta primavera met groenten en kip

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (15)

Pasta primavera zit vol met heerlijke groenten en heeft een smaakvolle, lichte saus. Perfect voor als je de week gezond wil beginnen. Deze pasta is het allerlekkerst in de lente. Dan zijn de asperges uit dit gerecht namelijk in het seizoen.

16. Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (16)

Deze overheerlijke romige pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus is heel lekker. De feta zorgt voor een heerlijke smaaksensatie en een romige structuur. Het beste van alles is dat deze pasta super eenvoudig te maken is.

17. Gnocchi caprese

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (17)

Caprese spiesjes of een heerlijk broodje caprese, je kent het wel. Het is een overheerlijke, frisse en zachte combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Deze keer verwerk ik de ingrediënten in een lekkere pasta. De pasta die ik hiervoor gebruik is gnocchi, want dat past er zo lekker bij. Deze gnocchi caprese maak je in mum van tijd. Het is een heerlijk zomers pastagerecht.

17x Makkelijke pasta gerechten - Miljuschka (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6099

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.